Chokladkaka Chock

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

Chokladkaka med smörkräm ovanpå - lättbakad och god.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75grsmör
3mskkakao
3 ägg
dlströsocker
dllättmjölk
dlvetemjöl
¾tskbakpulver
 Kräm:
50grsmör
1 äggula
2-3msksocker
1mskkakao

Metoder/steg

  • Smält smöret.
  • Sikta kakaopulvret genom en tesil, så det inte klumpar sig.
  • Tillsätt kakaon i det smälta smöret.
  • Vispa äggen och sockret pösigt.
  • Häll kakaosmöret, under omrörning, ner i äggvispet.
  • Blanda vetemjölet och bakpulvret och häll ner blandningen i chokladsmeten.
  • Rör ner mjölken.
  • Smörj en rund form. Klipp gärna till en rundel av bakplåtspapper, stor som formens botten, och smörj den. Då kan du vara säker på att kakan lossnar från botten. Lägg rundeln i botten på formen.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda kakan i 225° mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut kakan och stjälp upp den på ett smörpapper på ett galler. Låt den kallna.
  • Blanda chokladkrämen.
  • Rör rumstempererat smör med äggula, kakao och socker till en jämn kräm.
  • När kakan har kallnat brer man chokladkrämen över den med en smörkniv.

vrig information

14 bitar

4 p/p

225° i 20 minuter

Omdmen