Banankaka

söndag 24 augusti 2008

Beskrivning:

En god kaka som smaksatts av banan och kaffe.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
100grsmör
3dlströsocker
2 ägg
5dlvetemjöl
1tskbakpulver
1tskbikarbonat
1tskingefära
2tskkanel
2 bananer
½dlkallt kaffe

Metoder/steg

  • Rör socker det rumstempererade margarinet poröst, använd gärna en elvisp.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel och tillsätt det i smeten.
  • Mosa bananerna och tillsätt dem.
  • Tillsätt kaffet.
  • Häll smeten i en bröad form.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 60 minuter.

vrig information

12 bitar

5 p/p

175° i 60 minuter

Omdmen