Blåbärssylt med vanilj

tisdag 24 juni 2014

Beskrivning:

Med lite syltsocker i sylten så blir den så där lagomt fast.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 l blåbär
2 dl vatten
6 dl strösocker
3 dl syltsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flytande natriumbensoat

Metoder/steg

Koka blåbären med vattnet i ca 10 minuter under lock.
Häll i strösockret, lite i taget, och rör försiktigt så att det blandas med bären.
Tillsätt därefter syltsockret och blanda samman ordentligt.
Hetta upp långsamt och koka sakta i 5 – 7 minuter.
Tag grytan från plattan.
Låt stå en stund och tag bort ev. skum.
Tillsätt vaniljsockret och rör om ordentligt och därefter natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
Ös upp sylten i rena och varma glasburkar och sätt genast på lock.
Förvara svalt.

vrig information


Omdmen