Frusen polkagrischeesecake

lördag 21 juni 2014

Beskrivning:

Den här cheesecaken är minst lika god som den låter. Att den dessutom är enkel att göra och ska förberedas i god tid innan är ju både perfekt och praktiskt.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

Botten:
12 st chokladdrömmar (från ex Gille)
2 msk kakao
30 g smör

Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowsfluff
3 droppar pepparmyntsolja
röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
1 tsk vaniljsocker

Metoder/steg

Smält smöret och under tiden mixas chokladdrömmarna i en matberedare.
Tillsätt smör och kakao och blanda samman ordentligt.
Klä en springform, med bakplåtspapper i botten, och tryck ut kaksmulorna till botten i den.
Ställ formen i frysen.

Vispa grädden i en bunke.
Blanda, försiktigt, ned den sega marshmallowsfluffen i grädden och tillsätt därefter pepparmintsolja.
Ta undan 1/3 av gräddfluffet och lägg i en separat skål.
Tillsätt några droppar röd karamellfärg till önskad rosa färgnyans och blanda samman ordentligt.
Krossa polkagrisarna, gärna i en mortel, till mindre bitar.
Vänd ned polkagrisarna i den stora skålen med det vita fluffet.
Ta ut formen ur frysen och häll först i det vita fluffet i ett jämnt lager.
Ta därefter det rosa fluffet och bred det ovanpå.
Ställ därefter in formen i frysen igen och låt den stå i frysen i minst 5 h.
Ta fram den 10 minuter innan servering och toppa med några grovt krossade polkagrisar.

Strax innan serveringen gör du chokladsåsen som ska serveras till.
Lägg alla ingredienserna i en kastrull (utom vanilsockret) och smält på medelhög värme.
Låt koka upp och ta bort från plattan, blanda därefter ner vaniljsockret.
Servera chokladsåsen ljummen till polkagrischeesecekaken.

vrig information

8  - 10 port

Omdmen