Banankaka i långpanna

måndag 02 juni 2014

Beskrivning:

Med några övermogna mörkbruna bananer som smaksättning så blir den här kakan både luftig och riktigt god.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära
2 tsk bikarbonat
2 mogna bananer
2 dl filmjölk

Metoder/steg

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt därefter äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med de mosade bananerna och filmjölken.
Häll smeten i ugnens långpanna som smorts och bröats.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 30 – 40 minuter.
Skär kakan i bitar och pudra på florsocker vid servering.

vrig information

40 bitar

175° i 30 – 40 minuter

Omdmen