Hallon- och nektarinpaj

tisdag 27 maj 2014

Beskrivning:

En lättgjord och god paj med smak av sommaren.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 dl vetemjöl
1-1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
150 g smör
1 msk potatismjöl
4-5 mogna nektariner el persikor
5 dl (färska) hallon
1 msk potatismjöl
1,5 msk florsocker

Metoder/steg

Blanda alla torra ingredienser utom potatismjölet och nyp ihop med smör som delats i mindre kuber.
Tryck ut pajdegen i en form (ca 24 cm i diameter) och nagga botten med en gaffel.
Pudra över potatismjölet.
Fyll pajen med nektariner som skurits i bitar och generöst med (gärna färska) hallon. Används frysta hallon så blandas dessa med potatismjölet.
Grädda mitt i ugnen i 200° i 30 – 35 minuter.
Servera med vaniljvisp, lättvispad grädde eller vaniljglass.

vrig information

200° i 30 – 35 minuter

8 port

Omdmen