Hallonpaj med touch av lakrits

fredag 13 september 2013

Beskrivning:

En otroligt god paj med smak av både hallon och lakrits :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

6 dl färska eller frysta hallon
½ dl sirap
1 dl vispgrädde
125 g smör
2 dl socker
2 dl havregryn
1.75 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk lakritspulver

Metoder/steg

Blanda alla torra ingredienser förutom lakritspulvret i en skål. Smält smöret i en kastrull och blanda i grädde, sirap och lakritspulvret och vispa ihop lite med en handvisp så att pulvret blandas i ordentligt.
Lägg hallonen i botten av en stor pajform.
Häll smör-lakritsblandningen och häll ut över hallonen.
In i ugnen 150° i ca 45 minuter.
Låt svalna till kall. Ev lättvispad grädde till.

vrig information

6-8 port

150° i 45 minuter

Omdmen