Helstekt fläskytterfilé

lördag 13 april 2013

Beskrivning:

Enklare än så här kan det absolut inte bli! Hur gott som helst också. Köttet kan serveras antingen kallt eller varmt, valet är ditt :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 fläskytterfilé
smör att steka i

Marinad:
1 msk soja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 tsk basilika
1 tsk timjan

Metoder/steg

Renskär och ta bort ev. senor på fläskytterfilén och skär den ev i två delar så den passar i stekpanna. Stek den sedan runt om så den får en fin färg.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och pensla med marinaden runt fläskytterfilén.
Stick en stektermometer så den hamnar i mitten av den tjockaste delen, stoppa in den i 200° i ca 20 minuter.
När köttet klart skärs dem i cm tjocka skivor.
Servera med en krämig potatisgratäng och en god tzatziki.

vrig information

4 - 6 port

200° i ca 20 minuter

Omdmen