Godaste lussekatterna

lördag 24 november 2012

Beskrivning:

Lussekatter, saffransbullar, lussebullar - kärt barn har många namn. Det här receptet är ett hopkok av flera recept o jag lovar, det blir supergoda lussekatter.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

Ingredienser:
2 pkt jäst
6 dl strösocker
300 g smör
1 liter mjölk
1 ägg
3 pkt saffran
1 sockerbit
0,5 msk kardemummakärnor
1 tsk salt
3,5 liter vetemjöl

Garnering:
1 ägg
russin

Metoder/steg

Häll strösockret i bunken till assistenten och smula därefter ner jästen, låt jästen lösas upp.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken, låt att värmas till 37°.
Vispa upp ägget.
Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i morteln och häll ner i degspadet (mjölkblandningen).
Stöt kardemummakärnor och blanda ner i mjölkblandningen och häll sedan ner den i bunken och blanda samman alla ingredienser ordentligt.
Låt jäsa under bakduk på en dragfri plats i 30 minuter.
Baka ut alla lussekatter innan gräddning sker.
Pensla med uppvispat ägg och stoppa ner ett russin i varje snurr på lussekatterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 – 225° i 6 – 8 minuter.
Låt svalna helt på ett galler.

vrig information

85 st

200 – 225° i 6 – 8 minuter

Omdmen