Vitlöksspäckad fläskkarre

söndag 23 september 2012

Beskrivning:

En riktigt  lättgjord och otroligt god och smakrik fläskkarré.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1 kg fläskkarré
4 vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
smör till stekning
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1,5 dl vitt matlagningsvin
1 gul lök
1 morot
60 g rotselleri

Sås:
1 dl grädde
redning
ev. salt
ev. vitpeppar
soja

Metoder/steg

Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor.
Skär snitt runtom fläskkarrén med en smal vass kniv och stoppa ner vitlöksklyftor i snitten.
Smält smöret i en stekpanna och lägg ner fläskkarrén och bryn runtom. Salta och peppra.
Häll ner buljong och matlagningsvin i en gryta.
Skala och klyfta lök och lägg ner i grytan tillsammans med skalad och skivad morot samt skalad och tärnad rotselleri.
Låt puttra på spisen i ca 2 timmar.
Ta upp fläskkarrén ur grytan och låt svalna något på en tallrik under folie.
Sila skyn, från steken, ner i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka i ca 10 minuter.
Gör en redning av majsstärkelse eller vetemjöl och vatten.
Smaka av med mer salt och peppar eller soja om det behövs.
Skär fläskkarrén i skivor och servera den tillsammans med såsen samt stekta rotsaker.

vrig information

4 - 5 port

Omdmen