Britt-Maries morotsbröd

måndag 17 september 2012

Beskrivning:

Britt-Marie jobbar som kokerska på en förskola där jag hoppar in och vikar ibland. Hon tillagar fantastiskt god mat och det här morotsbrödet går absolut inte av för hackor. Kan verkligen rekommenderas!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

125 g smör
5 dl mjölk
2,5 dl vatten
2 pkt jäst
1,5 dl strösocker
2 ägg
salt
2,5 dl rivna morötter
5 dl havregryn
ca 20 dl vetemjöl

Metoder/steg

Smält smöret och häll i mjölk och vatten, värm till 37°.
Smula ner jästen i degbunken och lös upp tillsammans med sockret.
Riv morötterna fint.
Blanda ner morötterna och smöret i degspadet tillsammans med äggen.
Smaka av med lite salt och tillsätt havregryn.
Blanda om ordentligt, gärna i assistent, och tillsätt därefter vetemjöl så degen inte kladdar.
Låt jäsa under jäsduk i ca 30 minuter.
Dela degen på hälften och lägg i varsin långpanna, som klätts med bakplåtspapper, och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 – 225° i 12 – 15 minuter.

vrig information

2 långpannor

200 – 225° i 12 – 15 minuter

Omdmen