Fikonmarmelad

lördag 24 december 2011

Beskrivning:

Fantastiskt god marmelad som passar perfekt till ost och kex.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

750 g torkade fikon
vatten
500 g råsocker
250 g farinsocker
1 st citron
1,5 tsk vaniljsocker
konserveringsmedel

Metoder/steg

Skär fikonen i små bitar (skär bort fästet).
Koka upp vatten i en kastrull och häll över kokande vatten tills det täcker.
Låt stå svalt över natten och dra.
Pressa saften ur citronen och blanda med fikonen tillsammans med de olika sockerarterna.
Koka upp och koka ihop till önskad konsistens.
Gör marmeladprovet, häll upp en tesked på en tallrik och dra med en sked ett spår igenom. Om spåret består är marmeladen klar. Koka annars lite till.
Ta bort kastrullen från plattan när marmeladen är klar och rör till sist ner vaniljsockret och konserveringsmedlet.
Mixa med mixerstav så att alla bitar går sönder.
Häll till sist upp marmeladen på varma burkar.

Omdmen