Gratinerad fläskfilé med touch av örter

söndag 27 november 2011

Beskrivning:

Lättgjord festrätt som smakar kanongott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

600 g fläskfilé
1 st gul lök 
0,5 st röd paprika 
salt
fem sorters peppar
1,5 msk smör 
1 dl grädde 
1 dl crème fraiche
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
50 g mjuk vitlöksost
1 tsk sambal oelek

Metoder/steg

Skiva lök och paprika och bryn på dessa i smör i en stekpanna i 2 minuter.
Lägg grönsakerna i botten av en ugnsfast form.
Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor.
Bryn filén 1 minut på varje sida.
Lägg ner fläskfilén i formen ovanpå grönsakerna.
Blanda grädde, creme fraiché, sambal oelek, hackade örter och vitlöksost och häll över.
Gratinera klart i ugnen i 200° i ca 15 minuter.
Servera fläskfilén i skivor tillsammans med potatisgratäng eller hasselbackspotatis och vitlöksfräst svamp

vrig information

4 port

200° i 15 minuter

Omdmen