Bananpaj

fredag 12 augusti 2011

Beskrivning:

Smakar precis som friterade bananer på kinarestauranger - lika sliskigt o mumsigt!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3 – 4 bananer
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk sirap
0,5 msk hackad mandel
0,5 msk pärlsocker

Metoder/steg

• Blanda samman strösocker, mjöl och smör i matberedaren.
• Tillsätt sirapen och blanda igen.
• Skiva bananerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i botten av en pajform.
• Klicka ut degen över och strö hackad mandel och pärlsocker över.
• Ställ in pajen i mitten av ugnen i 200° i ca 20 minuter tills ytan är härligt gyllenbrun.
• Låt svalna något och servera pajen ljummen med vaniljglass.

vrig information

6 port

200° i 20 minuter

Omdmen