Hallonsylt med vanilj

torsdag 11 augusti 2011

Beskrivning:

Hallon och vanilj är en oslagbar kombination o i sylt är det kanongott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2 liter hallon
1 dl vatten
4 dl strösocker
1½ dl syltsocker
2 tsk vaniljsocker
ev. natriumbensoat

Metoder/steg

• Varva hallon och strösocker i en stor gryta, låt stå i 1 – 2 timmar för att safta till sig.
• Tillsätt vattnet och koka upp sakta under lock och koka på svag värme i 10 minuter.
• Häll i syltsockret och koka i ytterligare 3 minuter.
• Tag grytan från plattan.
• Låt stå en stund och tag bort ev. skum.
• Tillsätt vaniljsockret och rör om ordentligt.
• Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
• Ös upp sylten i rena och varma glasburkar och sätt genast på lock.
• Förvara svalt.

Omdmen