Hallon- och rabarberkaka

måndag 08 augusti 2011

Beskrivning:

Jättegod och enkel att baka.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200 g smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
2 dl rabarber i små bitar
2 dl hallon
1 dl strösocker
0,5 msk potatismjöl
2 msk vatten

Metoder/steg

• Börja med fyllningen genom att lägga rabarber och hallon i en kastrull tillsammans med strösockret.
• Värm på svag värme så att fyllningen mjuknar, rör om då och då.
• Dra kastrullen från värmen.
• Blanda potatismjöl och vatten och tillsätt det samtidigt som du rör.
• Låt allt få ett snabbt uppkok igen.
• Vispa smör och strösocker poröst.
• Tillsätt äggen, ett i taget.
• Blanda de torra ingredienserna och tillsätt detta i äggblandningen.
• Häll hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad springform.
• Häll på hallon- och rabarberröran och avsluta med resten av sockerkakssmeten.
• Grädda nederst i ugnen i 175° i ca 45 minuter.
• Pudra över florsocker vid servering.

vrig information

12 bitar

175° i 45 minuter

Omdmen