Dajmkladdkaka

onsdag 03 augusti 2011

Beskrivning:

Mycket sött o väldigt gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100 g smör
150 g marabou chokladkaka med dajmsmak
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
en nya salt
1 msk vaniljsocker
2,5 msk kakao

Metoder/steg

• Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
• Bryt dajmchokladkakan i bitar och lägg ner i smöret, rör om så chokladen smälter.
• Blanda ner ett ägg i taget i smöret.
• Tillsätt sedan alla torra ingredienser.
• Häll smeten i en smörjd och bröad form.
• Grädda i 160° i 22 – 24 minuter (OBS! Kakan ska vara kladdig).
• Låt den stå och ”gona” till sig innan servering.
• Servera kladdkakan med vispad grädde eller varför inte dajmgrädde.

vrig information

8 port

160° i 22 – 24 minuter

Omdmen