Enkel äppelpaj

måndag 01 augusti 2011

Beskrivning:

Den här äppelpajen är riktigt enkel att göra och riktigt god.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

5 äpplen
kanel
150 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Metoder/steg

  • Skala och kärna ur äpplena.
  • Skär dem i grova tärningar och lägg i en smord eldfast form.
  • Strö över kanel.
  • Lägg kallt smör, socker, vetemjöl och havregryn i en matberedare och kör till smulor (eller blanda till degen för hand i en bunke).
  • Strö över smuldegen över äpplena och grädda i 225° i ca 20 minuter eller tills äpplena mjuknat något.
  • Servera med vispad vaniljsås till.

vrig information

6 - 8 port

225° i 20 minuter

Omdmen