Enklaste marängtårtan

onsdag 15 juni 2011

Beskrivning:

Om man gör fyllningen nån dag innan går det otroligt fort att "sno" ihop den här supergoda tårtan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

förp

köpt marängbotten

dl

grädde

 

 

jordgubbar

 Fyllning:

1

dl

mjölk

½

dl

grädde

2

 

äggulor

1

tsk

potatismjöl

75

g

smör

msk

vaniljsocker

msk

kakao

Metoder/steg

  • Gör först fyllningen minst en dag i förväg eftersom den ska frysas.
  • Blanda mjölk, grädde, gulor och potatismjöl i en kastrull.
  • Vispa upp och låt sjuda en stund.
  • Rör smöret mjukt i en bunke.
  • Tillsätt vaniljsockret och kakaon samt rör i gräddkrämen lite i taget.
  • Frys in krämen, den är väl tilltagen och räcker till 3 – 4 tårtor.
  • Lägg en klick grädde på en tallrik så ligger den understa marängbotten fast på tallriken.
  • Fördela sedan hälften av grädden på marängbotten, skär sedan chokladfyllningen i tunna skivor och lägg ovanpå grädden.
  • Lägg över den andra marängbotten och till sist grädde och jordgubbar i bitar.

vrig information

6 port

Omdmen