Dillvåfflor

lördag 02 april 2011

Beskrivning:

Jättegoda våfflor som passar perfekt till förrätt - servera gärna med lax o kesoröra till (som visas här på bilden).

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Typ av maträtt

50

g

smör

1

dl

lätt creme fraiche

2

dl

vatten

dl

vetemjöl

¼

tsk

salt

1

 

ägg

2

msk

finhackad dill

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa samman lätt crème fraiche med hälften av vattnet i en bunke.
  • Tillsätt vetemjöl och salt och vispa samman till en jämn smet.
  • Blanda sedan ner resten av vattnet.
  • Vispa till sist ner äggen och det avsvalnade smöret.
  • Låt gärna smeten stå en stund före gräddningen.
  • Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
  • Grädda våfflorna tills de får fin färg.

vrig information

8 st/port

Omdmen