Cajsa Wargs våfflor

torsdag 31 mars 2011

Beskrivning:

Väldigt lätta våfflor att göra och de blir riktigt frasiga och goda. Självklart ska de ätas med hemkokad sylt och grädde.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

smör

2

dl

lätt creme fraiche

4

dl

vatten

3

dl

vetemjöl

½

tsk

salt

2

 

ägg

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa samman lätt crème fraiche med hälften av vattnet i en bunke.
  • Tillsätt vetemjöl och salt och vispa samman till en jämn smet.
  • Blanda sedan ner resten av vattnet.
  • Vispa till sist ner äggen och det avsvalnade smöret.
  • Låt gärna smeten stå en stund före gräddningen.
  • Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
  • Grädda våfflorna tills de får fin färg.

vrig information

6 port

Omdmen