Chokladrulltårta

onsdag 30 mars 2011

Beskrivning:

Rulltårta går så otroligt fort att göra och den här är hur god som helst.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

dl

vetemjöl

2

dl

strösocker

2

tsk

bakpulver

2

tsk

vanillinsocker

2

msk

kakao

50

g

smör

2

dl

mjölk

Smörkräm:

100

g

smör

dl

florsocker

2

tsk

vanillinsocker

Metoder/steg

  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält under tiden smöret och låt svalna något.
  • Häll i mjölken och smöret och rör om till en slät smet.
  • Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Grädda i 250° i 5 minuter.
  • Ta ut plåten ur ugnen och strö rikligt med strösocker över kakan.
  • Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  • Rör samman smöret till smörkrämen med florsocker och vanillinsocker pösigt.
  • Bred smörkrämen över kakan och rulla ihop den, på långsidan, till en rulle (enklast om man tar hjälp av bakplåtspappret).
  • Förvara kakan kallt en stund innan den skärs i 1½ cm-tjocka skivor.
  • Det går alldeles utmärkt att byta ut mjölken med havremjölk och smöret mot mjölkfritt smör för att få kakan helt fri från mjölkprotein.

vrig information

20 skivor

250° i 5 minuter

Omdmen