Fläskfilé med medelhavstäcke

fredag 11 mars 2011

Beskrivning:

Otroligt gott! Du kan förbereda hela rätten och stoppa in i ugnen när gästerna kommer - smidigt!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

500

g

fläskfilé

1

msk

margarin

 

 

salt

 

 

kött- och grillkrydda

 

 

fem sorters peppar

dl

vatten

2

msk

kalvfond

1

dl

fraiche 8%

2

msk

vetemjöl

1

tsk

soja

100

g

fetaost

5

st

soltorkade tomater

3

msk

finhackad basilika

2

 

vitlöksklyftor

Metoder/steg

  • Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.
  • Helstek fläskfilén i margarinet och salt och krydda.
  • Ta upp fläskfilén ur stekpannan och lägg på en skärbräda.
  • Skölj ur stekpannan med vattnet och sila ner det i en kastrull.
  • Låt skyn koka upp tillsammans med kalvfonden.
  • Blanda samman vetemjöl och fraiche och vispa sedan ner det i skyn.
  • Låt såsen sjuda i några minuter och smaka sedan av med soja och ev. mer kryddor.
  • Finhacka vitlök och basilika samt hacka fetaosten och strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman.
  • Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor och lägg ner dem omlott i en ugnsfast form.
  • Häll på ca 1 dl sås över fläskfilén, täck sedan med ört-hacket.
  • Gratinera i ugn i 200 - 225° i 15 minuter.
  • Servera med resten av såsen och hemgjorda potatisklyftor eller en god potatisgratäng och sallad.

vrig information

4 port

5 p/p

200 - 225° i 15 minuter

Omdmen