Äppelpaj med mandelmassa

måndag 07 mars 2011

Beskrivning:

Riktigt gott med mycket smak.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

smör

3

dl

vetemjöl

½

dl

strösocker

1

msk

vatten

Fyllning:

4

 

äpplen

3

msk

kanel

2

msk

råsocker

1

msk

farinsocker

1

tsk

vaniljsocker

175

g

mandelmassa

3

 

ägg

1

msk

florsocker

Metoder/steg

  • Kör alla ingredienserna till pajskalet hastigt i matberedare till en deg, tillsätt vattnet sist.
  • Tryck ut degen i en springform och ställ i frysen i ca 30 minuter.
  • Blanda kanel, råsocker, farinsocker och vaniljsocker i en plastpåse.
  • Skala och skär sedan äpplena i småbitar.
  • Lägg äppelbitarna i plastpåsen med kanelblandningen och skaka runt så de blir täckta av kanelblandningen.
  • Lägg äppelfyllningen i pajskalet.
  • Vispa upp äggen lätt och riv sedan ner mandelmassan i äggsmeten.
  • Fördela ägg- och mandelmasseröran över äppelfyllningen i pajskalet.
  • Grädda nederst i ugnen i 200° i 40 – 45 minuter.
  • Servera med vaniljsås till.

vrig information

12 port

200° i 40 – 45 minuter

Omdmen