Fudgemuffins

torsdag 10 februari 2011

Beskrivning:

Helt fantastiskt goda muffins som måste provas!!!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

150

g

smör

150

g

mörk blockchoklad

3

 

ägg

dl

strösocker

2

tsk

vaniljsocker

1

dl

vetemjöl

1

tsk

bakpulver

Glasyr:

1

dl

vispgrädde

1

dl

strösocker

1

msk

ljus sirap

50

g

ljus blockchoklad

50

g

smör

  • Smält smöret i en kastrull och ta sedan kastrullen från plattan.
  • Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner i smöret.
  • Rör om så chokladen smälter.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör  om mellan varje ägg.
  • Tillsätt de  torra ingredienserna och rör smeten slät.
  • Häll upp smeten i aluminiumformar, fyll dem till ca 2/3.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter. Ställ dem att svalna.
  • Under tiden muffinsarna kallnar görs glasyren:
  • Låt alla ingredienser, utom smöret, koka ihop i en kastrull på spisen i 10 minuter.
  • Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret.
  • Låt glasyren svalna något innan den breds över muffinsen.

Metoder/steg

22 st

4.5 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen