Fudge med turkisk peppar

onsdag 22 december 2010

Beskrivning:

Gillar man lakrits, och speciellt turkisk peppar, så gillar man den här fudgen. Verkligen gott!

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

3

dl

grädde

3

dl

strösocker

1

dl

ljus sirap

50

g

smör

2

msk

glykos

100

g

ljus blockchoklad

125

g

turkisk peppar

1

tsk

vaniljsocker

Metoder/steg

  • Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp.
  • Sänk värmen och låt koka/sjuda tills smeten klarar ett kulprov, tar ca 25 – 35 minuter.
  • Tillsätt smör och glykos och låt koka i ytterligare 1 minut.
  • Krossa de salta karamellerna i en matberedare.
  • Hacka blockchokladen i mindre bitar.
  • Ta kastrullen från plattan och lägg i blockchokladen så att det smälter.
  • Tillsätt sedan de krossade turkiska godisarna och vaniljsockret.
  • Rör om och se till så det inte bildats några klumpar av den turkiska pepparn.
  • Bred ut smeten i en form (ca 20 x 30 cm) som klätts med bakplåtspapper.
  • Ställ formen att kallna och stelna.
  • Skär fudgen i rutor med en vass kniv.
  • Förvara svalt.

vrig information

90 st

1 p/p

Omdmen