Bountykulor

onsdag 22 december 2010

Beskrivning:

Riktigt goda godisar som dessutom är väldigt enkla att göra.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

50

g

smör

½

dl

ljus sirap

½

dl

florsocker

2

dl

grädde

200

g

kokosflingor

200

g

ljus blockchoklad

½-1

tsk

rapsolja

Metoder/steg

  • Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt blandningen koka tills smeten tjocknar och blir lite seg. (Ca 5 – 6 minuter.)
  • Ta kastrullen från plattan och rör ner kokosflingorna.
  • Ställ smeten kallt en stund och rulla ganska små bollar av den.
  • Smält blockchokladen med lite rapsolja i ett vattenbad.
  • Doppa ner kokosbollarna i den smälta blockchokladen med hjälp av en gaffel.
  • Låt bountykulorna stelna på ett bakplåtspapper.
  • Förvaras kallt.

vrig information

55 st

1,5 p/p

Omdmen