Banankladdkaka

fredag 17 september 2010

Beskrivning:

En riktigt god och härligt kletig kladdkaka med smak av banan.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Typ av maträtt

150

g

smör

2

 

ägg

3

dl

strösocker

dl

vetemjöl

2

tsk

vaniljsocker

3

msk

kakao

2

 

mogna bananer

Metoder/steg

  • Smält smöret och dra kastrullen från plattan.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Tillsätt de övriga torra ingredienserna.
  • Rör i det smälta smöret och blanda ordentligt.
  • Skär bananerna ganska grovt och blanda ner dem i smeten.
  • Häll smeten i en smörjd form.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i 30 minuter (OBS! Kakan ska vara kladdig).
  • Låt den stå och ”gona” till sig i någon timme och servera sedan med vispad grädde.

vrig information

12 port

4 p/p

175° i 30 minuter

Omdmen