Äppelpaj med vit choklad

tisdag 31 augusti 2010

Beskrivning:

Mycket, mycket gott - funkar lika bra med färska äpplen som med frysta.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

5

 

stora äpplen

1

dl

strösocker

1

msk

kanel

ev 2

msk

potatismjöl

 Smuldeg:

dl

vetemjöl

2

msk

råsocker

75

g

smör

75

g

vit blockchoklad

Metoder/steg

  • Skala, klyfta och kärna ur äpplena.
  • Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda strösocker och kanel och strö detta över äpplena (om du använder dig av frusna äpplen så blandas även ner potatismjölet).
  • Hacka den vita blockchokladen.
  • Blanda samman mjöl, råsocker och smör till en smulig massa.
  • Blanda ner den vita blockchokladen.
  • Strö blandningen över äpplena.
  • Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 minuter (lägg ugnsfolie över om du tycker det blir väl mörkt).
  • Servera med vaniljsås.

vrig information

6 port

7 p/p

225° i 25 minuter

Omdmen