Goda tekakor

måndag 19 juli 2010

Beskrivning:

Goda och härligt luftiga tekakor.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

2

dl

havregryn

3

dl

fiberhavregryn

1

l

lättmjölk

3

hg

margarin

3

dl

strösocker

2

tsk

salt

4

pkt

jäst

1

dl

krossade linfrön

3

dl

rågsikt

22-24

dl

vetemjöl

Metoder/steg

  • Låt havregryn och mjölk svälla i en bunke i kylskåpet över natten.
  • Blanda jäst och socker.
  • Smält margarin och blanda ner havregryn och mjölk.
  • Värm margarinblandningen långsamt till 37°.
  • Blanda alla ingredienser.
  • Kavla ut direkt till 80 st platta kakor.
  • Låt dem jäsa på plåtar i 2 timmar.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 8 minuter.

vrig information

80 st

2 p/p

200° i 8 minuter

Omdmen