Wienerstänger

onsdag 16 juni 2010

Beskrivning:

En klassisk småkaka som går fort att göra. (Här längst bak o framför finns Vaniljhorn.)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

250

g

smör

dl

strösocker

2

 

ägg

6

dl

vetemjöl

½

tsk

hjorthornssalt

 Fyllning och glasyr:

5

msk

fast sylt: jordgubbs- eller hallonsylt

2

dl

florsocker

1½-2

msk

vatten

Metoder/steg

  • Rör smöret coh strösockret poröst.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet som blandats med hjorthornssaltet.
  • Arbeta ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar och forma dem till fyra längder som är lika långa som ugnens plåt.
  • Lägg dessa på plåt med bakplåtspapper.
  • Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll med sylt.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 15 minuter.
  • Blanda samman ingredienserna, florsocker och vatten, till glasyren.
  • Bred glasyren på de varma längderna och skär de sedan i ca 2 cm breda sneda bitar.

vrig information

60 st

1,5 p/p

200° i ca 15 minuter

Omdmen