Grekisk paj

måndag 07 juni 2010

Beskrivning:

En riktigt god och smakrik vegetarisk paj.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

100

g

margarin

1

dl

kesella

4

dl

vetemjöl

1

msk

vatten

 Fyllning:

2

 

gula lökar

1

 

röd lök

1

 

purjolök

2

 

vitlöksklyftor

½

msk

margarin

 

 

oregano

 

 

pepparmix

dl

Palermo pastasås

100

g

svarta oliver (urkärnade)

50

g

soltorkade tomater i marinad

200

g

fetaost 3 %

3

 

ägg

2

dl

mini matlagningsgrädde

Metoder/steg

  • Hacka samman margarin, kesella, mjöl och vatten till en pajdeg.
  • Tryck ut degen i en smord paj form och förgrädda 10 minuter i 225° varm ugn.
  • Hacka all lök och fräs den mjuk i lite margarin.
  • Lägg löken i pajskalet.
  • Strö över oregano och pepparmix.
  • Bred över pastasåsen.
  • Lägg i oliver, soltorkade tomater och fetaost skuren i bitar.
  • Blanda samman ägg och grädde och häll över pajen.
  • Grädda i ytterligare cirka 30 minuter i 225°.
  • Serveras med sallad och brytbröd.

vrig information

6 port

10 p/p

225° i 10 minuter + 30 minuter

Omdmen