Hallonsmulpaj

söndag 06 juni 2010

Beskrivning:

Smulpajer är bland det enklaste som finns att göra till efterrätt. Här med hallon o råsocker = ett vinnande par :)

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

dl

vetemjöl

dl

havregryn

2

msk

råsocker

100

g

smör

Fyllning:

6

dl

bär, ex hallon eller jordgubbar

½

dl

strösocker

1

msk

potatismjöl

Metoder/steg

  • Mät upp mjöl, havregryn och råsocker i en skål.
  • Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa.
  • Smula degen över bären som blandats med strösocker och potatismjöl i en form.
  • Grädda mitt i ugnen i 25 minuter i 225°.
  • Låt pajen svalna och servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

vrig information

6 port

6 p/p

225° i 25 minuter

Omdmen