Farmors pepparkakor

måndag 10 maj 2010

Beskrivning:

En av världens godaste småkakor som min farmor brukade göra (sägs det). Här tillsammans med kardemummasnittar (till vänster) och skurna chokladsnittar (till höger).

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

200

g

smör

2 ¼

dl

strösocker

1

 

äggula

1

msk

sirap

1

msk

kanel

6

dl

vetemjöl (knappt)

2

tsk

bikarbonat

 Dekoration:

 

 

pärlsocker

Metoder/steg

  • Rör ihop smör och strösocker poröst.
  • Tillsätt äggula, sirap och kanel.
  • Arbeta sedan in vetemjöl och bikarbonat till en smidig deg.
  • Rulla degen till 4 cm tjocka rullar.
  • Låt stå i kylskåpet i ca 30 – 40 minuter.
  • Häll pärlsocker på ett fat.
  • Skär degrullarna i 1 cm tjocka skivor och tryck ner dem i pärlsockret så de blir hälften så tjocka.
  • Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 – 11 minuter.

vrig information

65 st

1,5 p/p

175° i 10 – 11 minuter

Omdmen