Stök i köket

Marängbakelse

För några dagar sedan misslyckades jag helt med marängerna. Marängsmeten var så enormt fin fram tills jag hällde i smaksättningen å då falerade jag totalt.

Jag nästan hällde ut smeten på bakplåtspapper och gräddade ordentligt. De blev faktiskt jättebra att använda till en marängbakelse som efterrätt.

Jag började att breda ut grädde på marängen, sen klickade jag ut några rejäla klickar med kondenserad mjölk (som kokats) med hallon och blåbär på toppen.

Mumsigt!

♥ Kram Helena ♥

 

Björnakaka

En god mjukkaka kan vara bland det godaste som finns att ta fram när det är fikadags. Å att den dessutom är fylld med en god smörkräm gör ju inget, eller hur?!

Smält smöret och låt det svalna. Visapa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner de torra ingredienserna ingredienserna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken.

Grädda i ugn i 175° 45 minuter i en smord och bröad springform. Låt kakan kallna.

Ta fram smöret till fyllningen. Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Dela kakan i två delar och ta bort locket. Bred fyllningen i den nedre delen.

Lägg på lock och sikta florsocker över.

Smarrigt, eller hur?!

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

Kycklingrullader med ädelost

Idag blev det kycklingrullader till middag - väldigt gott! Dessa smaksatte jag med bacon, schalottenlök och även lite ädelost.

Börja med att skära kycklingen på "höjden" tunt så det blir ca 3-4 tunna delar per filé. Det är enklast om du använder dig av fryst kycklingfilé som inte tinat riktigt klart. Låt de därefter tina helt.

Strimla bacon och finhacka löken. Stek bacon och lök i smör tills de fått färg.

Lägg baconblandningen på varje filé och skär därefter en avlång bit av ädelosten och lägg på, rulla ihop till rullader. Jag använde mig inte av all ädelost inuti rulladerna utan sparade resten till såsen.

Sätt i tandpetare så de hålls ihop.

Bryn rulladerna i smör tills de fått färg, smaksätt med salt och peppar.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 15 minuter under lock.


Servera tillsammans med hemgjord potatismos.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

Laxsoppa med vitlökscreme

Igår fick vi en hej-dundrandes nyårsmiddag hos våra goda vänner A o B. Magen stod ut i alla hörn. Kan man tänka sig att man blir hungrig dagen efter ändå?! Konstigt!

Idag blev det en god laxsoppa med vitlökscreme till middag - lätt och gott så här dagen efter :o)


Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

3-rätters på en måndag

Idag var planen att det skulle bli en pastasås med champinjoner och bacon men det visade sig att affären hade inga färska champinjoner. Så då blev det 3-rätters istället. Hoppsan så det kan gå!

Till förrätt blev det kräftstjärtröra som serverades på en halv avokado i skivor. 90-tal så det förslår men ack så gott om du frågar mig :o)

Hela receptet hittar du här!

Till varmrätt blev det en krämig potatisgratäng som jag även smaksatte med 1 msk flytande honung. Det blev gott! Oxfilé till passade perfekt - som alltid!

Gjorde en god broccolisallad med mozzarella som serverades till - mums!

Hela receptet hittar du här!

Till avslutning serverades kolasåsen som är "to-die-for" - receptet kommer ursprungligen från ica.se men då jag inte hade rätt socker hemma så gjorde jag om den lite.

Servera till vaniljglass.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 
Fler artiklar...