helenas-web.nu

090723

För att hitta inspiration och peppning surfade jag omkring en hel del på nätet i morse. Jag fann massor av underbara och duktiga tjejer runtom i Sverige och deras kamp mot vikten – men det var just den här bloggen som jag hamnade hos till slut och här fastnade jag lääänge: http://56kilo.se/

En annan stor inspirationskälla för mig är Oprah Winfrey – när jag har tid över läser jag hennes vikt- och motionsbok ”Tio steg till ett bättre liv”. Hon beskriver, tillsammans med sin personlige tränare, hur hon går tillväga att komma iform och gå ner i vikt.

Jag fick reda på idag av en anonym kommentarslämnare idag här i bloggen att numera får man använda sig av alla aktivitetspoäng som man tjänar in och inte max 4/dag och 10/vecka. Hurra för mig! Har därför reviderat points att använda här nere.

Här kommer dagen (090723) i korthet:

Startvikt: 59 kg (22/7)
Viktminskning förra veckan: 0 (eftersom jag startade igår 22/7)
Antal points: 18 p
Kvar att utnyttja sedan tidigare i veckan: 5 p
Totalt att använda idag: 23 + intjänade bonuspoints idag

Frukost – 4 p:
Müsligröt + lättmjölk
Kaffe + finn Crisp + ½ tsk bordsmargarin

Lunch – 6,5 p:
Kaffe + hårdbrödsmörgås + fiskardotterns röra
Hembakad krämbulle

Middag – 8 p:
Kycklingspett + Ratatouille + pestosås
Melonsallad
Fruktsallad

Mellanmål – 2 p:
Kaffe + 2 hårdbrödsmörgås + fiskardotterns röra

Vatten: 9 st glas
Motion: 45 min rask promenad vilket ger 4,5 points

Antal avverkade points: 20,5 p
Kvar till senare: 2,5 + 5 p

Reflektioner:
Dagens motion var motig måste jag erkänna. Det kändes lätt och ledigt när jag började gå i rask takt med radion inpluggad i öronen men efter en stund gick det kämpigare, orsaken var nog den kraftiga motvinden. Men jag får se det från den goda sidan att det var kämpigare men det ger då mer istället för benen.

Testade att blanda müsli och havregryn och kokade till en gröt till frukosten i morse. Det blev riktigt bra och mättande faktiskt.

Middagen var hur god som helst och jag åt väldigt gott och mycket för bara 8 p. Drack vatten till maten. Firade lill-skruttans namnsdag idag och åt därför krämbulle i samband med lunchen.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-07-27 14:32)