Kort

Mina senaste kort

Som jag tidigare skrivit så pysslar jag som aldrig förr just nu o jag trivs verkligen som fisken i vattnet med all den kreativitet som vill komma ut!

Igår kväll gjorde jag de här korten där jag använt mig av en av mina favoritstämplar från Magnolia - Tilda som fjäril.

Det blåa pappret är ett papper från en av mina favoritpapperstillverkare - Pion Design som återfinns i Luleåtrakten. Goaste Teresa designar papprena å de är helt ljuvliga att arbeta med.

Som vanligt har jag inhandlat det mesta av materialet hos Scraphuset.

~ Kram Helena ~

 

Massproduktion av kort

Jag har verkligen drabbats av nån slags pyssel-virus BIG TIME, å det är jag väldigt tacksam över...! Idag har jag monterat ihop de sista färglagda stämpelmotiven som jag har haft liggande o fick ihop hela 8 st kort! Inte illa om jag får säga det själv.

Många av korten känns nästa "likadana" men jag tycker modellen o upplägget är så fint o så "jag" så jag kör på detta :))

Med olika stämpelmotiv, mönstrade papper, andra färger och olika texter så blir det unika och personliga kort.

Ha en skön kväll allihopa!

~ Kram Helena ~

 

Lika fast olika - snabbpysslat

Om man vill snabbpyssla så rekommenderar jag att stämpla upp många motiv och sätta sig att färglägga dem på "löpande-band". Sen när det är dags att montera ihop korten så går det som "hejsan" nästan. Om man dessutom gör flera kort som påminner om varandra samtidigt går det faktiskt ganska fort. Använd olika färg på papprena, dekorationerna o kanske bokstäverna så blir det ju inte exakt.

Idag har jag monterat ihop två kort som är likadana fast olika å det gick riktigt fort.

Först ett rosa kort:

Å sen ett blått kort:

Papprena är två av mina favoritpapper å är rackarns fina och gamla - Chatterbox från 2004 om jag inte är helt fel underrättad. Å det är gammalt kära vänner :))

~ Kram Helena ~

 

Kort i lila

Börjar med att erkänna att LILA är absolut INTE min färg men har fått hem massor av underbart fina papper från Maja Design och Pion Design från Scraphuset. De är vansinnigt vackra, lättmatchade och milda i färgerna TROTS att de är just lila.

Igår gjorde jag först ett kort med ett papper ur Maja Designs kollektion "Ska vi ta en fika?" med den enkla men jättefina vikningen som kallas "Z fold card". Som dekoration på framsidan valde jag ett motiv ur Pion Designs kollektion "Från mormors vind". När man viker ihop kortet så syns inte den vita textrutan inuti utan den göms bakom motivet.

Av spillpappret + några få bitar ur andra papper från Maja Design så gjorde jag sedan ett väldigt enkelt kort med cirklar som bas som jag sedan dekorerade.

Tycker det är himla smidigt att göra flera kort i samma färgskala så allt papper blir använt och det inte blir några spillbitar som ligger o dräller :) Samma sak när man scrappar - gör ett kort på en gång av spillbitarna från LOn.

Det var allt för denna gång o jag hoppas vi syns snart igen!

~ Kram Helena ~

 

4 x kort

Igår var jag på årets första pysselträff med vår lokala scrap- o kort förening, HighCoastScrap. Det är alltid lika trevligt att träffa alla andra goa och likasinnade pysslare i föreningen å man fascineras varje gång över hur generösa o vänliga alla är.

Jag hade plockat ner en klart begränsad samling med uppstämplade o färglagda motiv, spillpapper, dekorationer och bokstäver - tycker det är en utmaning med ytterst lite material å samtidigt får jag otroligt mycket gjort.

När kvällen var slut så hade jag åstadkommit hela 5 kort och 4 av dem visar jag här:

Först ut är ett enkelt kort som är bra att ha om man vill skicka till någon o bara säga ett "hej":

Ett milt blått kram-kort med fina blommor - lägg märke till att jag placerat stämpelmotivet snett, vilket sällan händer när jag gör kort:

Ytterligare ett hej-kort som är bra att ha - de här papprena o dekorationerna kommer från Scraphuset o är produkter från Prima o American Crafts:

Även här papper från Scraphuset o Prima - jättefina papper som man köper i 6x6" block:

Det femte kortet visar jag inte upp eftersom jag ska skicka det till en person som ibland besöker sidan...

Näpp - nu är det dags att ladda tvättmaskinen o fortsätta med uppröjningen här i pysselrummet.

Vi ses väl snart igen!?

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar...