Lövbiffsrullader med äpple och katrinplommon

Som jag skrivit tidigare här i bloggen så tycker jag ofta att svensk husmanskost hamnar i skymundan numera när vi lagar mat. Influenserna från andra länder är stora och maten är fantastiskt på många sätt, men många gånger saknar jag vår "vanliga" mat.

Idag blev det i alla fall svensk husmanskost till middag - lövbiffsrullader med äpple och katrinplommon.

Dela katrinplommon i halvor och skala o dela ett äpple i skivor. Lägg äpple o plommon på lövbiffarna och rulla ihop. (Kött ser gärna lite trist ut då det kommit i kontakt med syret som finns i luften.)

Fäst med tandpetare.

Stek i smör tills rulladerna  får en fin brun stekyta och lägg dem sedan dem i en ugnsfast form.

Finhacka schalottenlöken, ett äpple och de katrinplommonen som är kvar. Fräs detta  i ganska mycket smör i en stekpanna.

Strö över en msk vetemjöl och rör runt. Häll över vatten och grädde, låt puttra någon minut.

Mixa såsen slät och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över lövbiffsrulladerna och ställ in mitt i ugnen i 175° i 15 minuter.

Servera med kokt potatis, saltgurka, kokta ärtor och lingonsylt.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥