Kycklingrullader med ädelost

Idag blev det kycklingrullader till middag - väldigt gott! Dessa smaksatte jag med bacon, schalottenlök och även lite ädelost.

Börja med att skära kycklingen på "höjden" tunt så det blir ca 3-4 tunna delar per filé. Det är enklast om du använder dig av fryst kycklingfilé som inte tinat riktigt klart. Låt de därefter tina helt.

Strimla bacon och finhacka löken. Stek bacon och lök i smör tills de fått färg.

Lägg baconblandningen på varje filé och skär därefter en avlång bit av ädelosten och lägg på, rulla ihop till rullader. Jag använde mig inte av all ädelost inuti rulladerna utan sparade resten till såsen.

Sätt i tandpetare så de hålls ihop.

Bryn rulladerna i smör tills de fått färg, smaksätt med salt och peppar.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 15 minuter under lock.


Servera tillsammans med hemgjord potatismos.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥