Aftereight parfait - julaftonens efterrätt

Till julaftonen, som var igår, hade jag gjort den fantastiskt goda aftereight parfait'en. Den var perfekt att äta efter julmaten - så rackarns praktiskt att göra en efterrätt i förväg och bara ta fram när det är dags. Sånt gillar jag :)

Vispa äggulorna och florsockret riktigt poröst i en bunke.


Värm vattnet i en kastrull och ta bort från plattan. Lägg ner chokladbitarna, några åt gången, i vattnet så det smälter under kraftig omörning.

Vispa grädden så den blir ganska tjock.

Vänd ner den smälta chokladen i äggblandningen och vispa till sist ner grädden.

Frys parfaiten i en form 4-5 timmar. Servera gärna med hallon.

Prova du också! Det är otroligt gott!

Hela receptet hittar du här!

Av äggvitorna som blev över gjorde jag de godaste marängerna. Recept på dessa kommer inom kort!

♥ Kram Helena ♥