Fyra olika sorters sill till julbordet

Naturligtvis behöver man ju ha sill på julbordet, eller hur?! Jag har gjort inte mindre än fyra olika sorter till årets julbord. Jag älskar verkligen sill av olika de slag och det måste finnas flera olika sorter tycker jag.

Först ut är en god sill med tre sorters lök. Det är en enkel och väldigt god sill som passar minst lika bra på julbordet som till midsommarbuffén.

Börja att skala och skiva en morot och skär därefter de tre löksorterna.

Koka ihop en 1-2-3 lag och låt svalna. Varva ingredienserna i en fin burk och slå över lagen. Använder du dig av fem-minuterssill så kan du låta sillen stå och dra en liten stund medan du måste vänta 1 - 2 dygn om du använder dig av inläggningssill.

Hela receptet hittar du här!

Jag använde mig av inläggningssill så jag gjorde en 1-2-3 lag häromdagen och ställde in i kylskåpet.


Hälften av sillen fick bli "krämig sill med kräftstjärtar" där jag blandade samman bl a creme fraiche, majonnäs, pepparrot med dijonsenap. Sill och grovhackade kräftstjärtar blandades i och smakades av med dill, flingsalt och fem sorters peppar.


Hela receptet hittar du här!

Av resterande sill gjorde jag en "skärgårdssill med rom" som smaksattes med rödlök, rom, creme fraiche, majonnäs och dill.


Hela receptet hittar du här!

Å så gjordes även tomatsill som alltid finns på julbordet. Mums!

♥ Kram Helena ♥