Krämig janssons frestelse

Här hemma är det bara jag som tycker om janssons frestelse. Det är sällan jag unnar mig att göra janssons men igår så tänkte jag om. Janssons fick det bli (å nåt helt annat till resten av familjen).

Den här varianten är så fantastiskt god och jag är glad att det blev över till morgondagens matlåda :o)

Börja att skära löken i tunna skivor, stek löken i smör i en stekpanna.

Skär den skalade potatisen i ganska tunna stavar och skär ansjovisfiléerna i små bitar. Börja med att lägga potatisen i en smord ugnsfast form och därefter hälften av löken och ansjovisen. Varva allt och avsluta med potatis.

Slå över ansjovisspadet och grädden samt krydda med några varv med kryddkvarnen. Avsluta med att strö över ströbröd.

Ta ut den ur ugnen efter ca 15 minuter och klicka över smör i ganska stora bitar.

Ställ in den i ugnen igen och låt den gratineras klart så den blir härligt gyllene, nästan åt det brända hållet.

Servera din janssons på julbordet eller som varmrätt tillsammans med goda köttbullar.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥