Marinerad kycklingfilé

I helgen har vi firat vår yngsta dotter på hennes konfirmation.

Inför konfirmationen är det ganska mycket som ska förberedas och med trevligheter med makens jobb mitt i allt så krävdes planering och förberedelser. I torsdags stekte jag kycklingfilé i ugnen och frös in, i fredags var det dags för tjälknöl och i lördags bakades bl a kall crabfishpaj och tårtbotten.

På lördagen firade vi gemensam middag med de andra konfirmandernas familjer och släkt, det bjöds på trevligheter i kyrkan med stort knytkalas med olika pajer, sallad, bröd och även en god efterrätt. Vårt bidrag till knytkalaset var kall crabfishpaj som jag gjorde i ugnens långpanna så det skulle räcka till många. Väldigt smidigt!

Igår, söndag, firades gudstjänst och det var en jättefin och bra avslutning på det här årets konfirmation. Efteråt bjöd vi släkten på mat här hemma, bl a tjälknöl och marinerad kycklingfilé som serverades tillsammans med en pastasallad och ostfrallor.


Efteråt blev det en klassisk gräddtårta och även en marängtårta. Mums!

Receptet på den marinerade kycklingfilén hittar du här!

♥ Kram Helena ♥