Julgröt

På första advent har vi alltid julgröt till middag. Tillsammans med en tunnbrödsmörgås med kokt (och griljerad) julskinka på så blir det inte mycket "juligare" än så här, eller hur?

Att koka egen julgröt från grunden är inte speciellt svårt, ett tips är att göra mestadels av grötkokandet i ugnen så bränns den inte heller vid.

Börja att koka grötris med vatten i en gryta på svag värme på spisen. Tänk på att använda en kastrull/gryta som tål att stå inne i 100° ugnsvärme.

Häll därefter ner mjölk och en kanelstång. Rör om ordentligt.

Ställ in grytan i ugnen och låt koka i ca 1,5 timme. Rör om med jämna mellanrum.

Det är ju enkelt att köpa en "korv" med risgrynsgröt på affären men visst är det väl nåt alldeles extra att tillaga den helt själv?

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥