Råstekt potatis

Råstekt potatis är bland det godaste jag vet när det gäller potatis. Den ska vara så där härligt smakrik av potatis, kryddor och vitlök. Den ska också ha stått och stekt så där länge så att potatisen är underbart mjuk men även lite krispig av stekytan.


Börja med att skala potatisen ordentligt.

Sen skivas potatis väldigt tunt, gärna i en matberedare, låt den gärna rinna av något i ett durkslag.

Finhacka vitlöken och fräs den i matfett i en stekpanna. Sänk värmen något och lägg därefter i potatisskivorna och låt dem steka i stekpannan i 15 – 20 minuter, rör om med jämna mellanrum så potatisen inte bränns vid.
Krydda med salt och svartpeppar.

Råstekt potatis passar utmärkt att servera till hemgjord pytt-i-panna, stekt bacon o ägg eller som här viltmästarens fläskfilé.

Råstekt potatis åt vi hemma hos oss när jag växte upp men sen glömdes det bort, jag vet inte varför.

Men nu är den här igen för att stanna för det är ju så rackarns gott :)


Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥