Laxpudding med kall örtsås

Jag bara älskar fisk! Som dotter till en (fritids) fiskare där det lagades fisk flera gånger i veckan så har jag alltid älskat fisk.

Min absoluta favoritmat när jag växte upp var kokt abborre med gräslökssås till. Eller varför inte stekt siklöja en varm sommardag som intogs på altanen ute i stugan i den västerbottniska skärgården? Många är minnena från barndomen där fisk var en stor beståndsdel.

Häromveckan gjorde jag en enkel laxpudding och bjöd på till middag. Det var tyvärr ingen favorit här hemma bland husets innevånare men både jag o mina föräldrar (som fick varsin matlåda) tyckte den var väldigt god.

Börja med att mixa fisken i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och lägg i en smord ugnsfast form.

Låt fisken tillagas i ugnen och under tiden blandar du ihop den kalla örtsåsen som serveras till och kokar potatisen.


En maträtt som tar max 45 minuter att göra från du tar fram allt ur kylen tills den står på matbordet.

Jag vill så gärna att vi äter fisk en gång i veckan men det är inte så uppskattat tyvärr bland några av familjemedlemmarna.

Receptet på laxpuddingen hittar du här! Och receptet på den kalla örtsåsen hittar du här!

♥ Kram Helena ♥