Kräftskiva

För ett bra tag sedan bjöd vi familjen S på kräftskiva - det är så trevligt att bjuda hem dem eftersom de äter och njuter av allt som serveras! Bättre gäster kan man inte önska sig :o)

Jag ska ärligt erkänna att jag fixade o donade med kräftskivan mestadels av helgen men så gott det blev.

Fina röda och mumsigt goda kräftor.

Västerbottenspaj är ett måste på kräftskivan.

En kall crabfishpaj likaså.

Å varför inte ett nybakat brytbröd? Receptet kommer från Tidningen Hembakat - surprise :o)

Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten så det är fingervarmt och häll det över jästen, blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Rulla ut degen till en längd, dela längden i tre delar lika stora delar och skär till sist varje del i 10 bitar. 

Rulla varje bit till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 

Låt brödet jäsa under bakduk i ca 1 timma, de ska jäsa ihop med varandra. 

Pensla bröden försiktigt med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.

Grädda bröden längst ner i ugnen i 10 – 14 minuter. Låt svalna på plåten.

Brytbröd passar lika bra till kräftskivan som till buffén.

Hela receptet på brytbrödet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥