Äppelkladdkaka

Jag fortsätter på äppel-temat...! Men snart så är äpplena slut.

Igår är Felicia och jag en väldigt god äppelkladdkaka och naturligtvis kommer receptet från Tidningen Hembakat. Har ni hört det förut?


Jag började med att vispa ihop ägg och socker och därefter tillsatte jag det smälta, varma smöret. Blanda ner mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.

Riv äpple direkt ner i smeten och blanda samman smeten.

Visst är det fin härlig rosa färg på äpplena jag använde mig av? De kommer från min goda vän Annas trädgård.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.

Låt kakan kallna innan servering och servera med kanelgrädde. (Grädde som vispats tillsammans med kanel efter smak och en gnutta vaniljsocker.)

Visst är assietten vacker? Jag fick en komplett kaffeservis av mina föräldrar när jag växte upp. Den är lite jobbig att använda eftersom det är olika blå blommor på delarna så man måste para ihop dem när de ska användas :o)

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥