Äppelbröd

Ikväll hade jag mina fyra finaste scrap-vänner på besök hemma hos mig. Vi träffas en gång i månaden och scrappar, surrar och fikar gott tillsammans å har gjort så i dryga 9 år nu.

Idag var det så dags för min tur att stå som värdinna och eftersom jag varit hos min goa vän Anna och plockat äpplen (för sista gången hos henne då de nu sålt huset) så bakade jag äppelbröd dagen till ära.

Jag börjar med att smälta smör och hälla ner mjölk, värm detta till fingervarmt. Smula ner jäst och häll över degspad så jästen löses upp. Riv äpplen grovt (jag river direkt ner i degbunken) och blanda ner alla andra ingredienser såsom salt, strösocker, grahamsmjöl, krossade linfrön och vetemjöl.

Låt nu assistenten göra sitt jobb och blanda samman ordentligt. Låt degen jäsa under en jäsduk i minst 45 minuter (jag lät den jäsa drygt en timme).

Dela degen i mindre bitar och rulla till runda eller avlånga bullar och lägg på plåtar. Idag fick jag ut 50 st bullar av degen.

Låt bullarna jäsa under jäsduk i minst 30 minuter.

(Jag bakar ut samtliga bullar och därefter slår jag på ugnen, när ugnen blivit varm och det är dags att grädda så har bullarna hunnit jäsa i minst 30 minuter.)

Jag har ett sånt där bra plåtställ som tar 4 plåtar på höjden - kanon!

Nu har bullarna jäst färdigt och det är dags att låta de gräddas i ca 225° i 12 - 14 minuter i nedre delen av ugnen.

Låt bullarna svalna på galler och därefter är det bara att njuta av dem!

Dessa matbröd passar perfekt att äta om man har diabetes då de innehåller endast 4 tsk strösocker och resten är det naturliga fruktsockret som finns i äpplena.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥