Fisk- och räksoppa

I söndags hade jag ingen som helst aning om vad jag skulle laga för mat till middag. Jag gick ner i frysen och såg att det fanns både räkor och torskfiléer där.

Jag hittade dessutom laxfiléer i en annan frys som jag använde mig av också.

Jag började med att finhacka vitlöksklyftor och schalottenlök samt skar purjolök i bitar. Dessa fräste jag i en stor gryta i smör. Sedan tillsatte jag vatten, buljongtärningar, tomatpuré och lagerblad. Låt nu allt puttra i ca 15 minuter.

Lägg i fiskbitar och morötter (jag använde mig av förvällda små morötter) och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med finhackad persilja och ev. salt och

fem sorters peppar.

Servera med några skalade räkor och ev. lite aioli eller vitlökscreme fraiche.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥